Introduksjon
Introduction
Jeg heter Nina Skjelbred, og holder til i Sandefjord hvor jeg også har vokst opp. Til daglig arbeider jeg ved Sandefjord Videregående Skole, hvor jeg underviser i Engelsk mesteparten av tiden. Ved siden av dette har jeg vært involvert i noen forskjellige oversettingsprosjekter, blant annet Kunnskapsforlagets Engelsk Stor Ordbok. Jeg har hovedfag i engelsk fra Universitetet i Oslo.

Den første retriever som kom inn i vårt liv var en liten labrador ved navn Lord. Han var en omplasseringshund som mine foreldre overtok i 1978. Etter det ble det mer retriever, og flatten entret scenen i 1980. Han het Sheik (NLCH Ki-Ro-Ma’s Hawk) og tilhørte min mor. Sheik var en kjempepersonlighet og må sies å ha ansvaret for den opprinnelige interessen for rasen. Han var født i 1980. Senere kom Win (NUCH Lussac Crusader) til oss fra England, og etter hvert ble det også noen ganske få tisper. Conti var født hos Kari Alsterberg i Stokke den 18. april 1983, og var datter av den velkjente Snobben.
 
Hun var en meget vakker tispe som dessverre hadde hofteleddsdysplasi. Jeg synes i dag jeg har vært veldig heldig som har fått følge rasen Flatcoated retriever siden den var relativt ukjent i vår del av verden. Et vanlig spørmål var ”hva slags blandingshund er det?”

Jeg har også hatt en Shiba, etter å ha vært smittet av familien som hadde Akita og Great Japanese Dog i flere år. Spisshundene har en verdighet som fascinerer meg. Mange er de personer som med idealisme og glød har inspirert meg til å utvikle min interesse for rasen, men den største æren skal selvfølgelig hundene selv ha.

Flattene er hengivne, arbeidsvillige, snille, morsomme, smarte og usedvanlig vakre. De kan også være aktive og krevende, og passer kanskje ikke for hvem som helst som ikke er klar over dette. Når jeg en sjelden gang har valpekull, ønsker jeg meg valpekjøpere som vil utnytte FLERE av rasens mange gode egenskaper. Det fortjener den!


Kontaktinformasjon:
Nina Skjelbred
Ferjeveien 9
3222 Sandefjord - Norge
tel. +47 33441707 - +47 90574835

 

utviklet av Final Touch AS   
Copyright © 2004 - Covenstead Flatcoated Retriever
All rights reserved