Introduksjon
IntroductionSuper dag på Hamar.
:: Skrevet: 25.11.2008

Klikk for en større versjonVi kjørte opp til hotell Bostad kvelden før Hamar for å hilse på Erik og familien og gå over Bonusgutten. Jeg hadde følge av Chris Holmes som har vært hos meg noen dager i forbindelse med Hamarutstillingen. Jeg hadde iår et helt musikkorps med på Hamar - men der var det jo som det pleier usedvanlig trangt, så vi fikk ikke samlet oss slik vi hadde tenkt. Mye stress og mas, men med gode håndtlangere gikk det knirkefritt. Chris hjalp meg med pelsstellet. Hun er strøken med saks og kam!

Den minst meritterte (og minst stilte) av alle ti er unge Omer - Covenstead Spellmaker (bildet). Han gjorde det aller best! Han var litt lettere i kroppen siden sist, og vi tok av han litt mer pels. Det gikk ikke dårligere enn at han og jeg vant en stor åpen klasse - og ble i meget celebert selskap 4BH, med tre svenske champions foran seg, deriblant den ene som dessverre for oss trengte et norsk cert. Heia Omer!

Nestemann ut var Proffen, som ble nummer fire i en like stor championklasse. Zack, Ferdinand og Bonus var også med i championklassen, og alle gjorde en fin figur. Ferdinand ble stilt av Lene (tusen takk Lene) og så absolutt ikke ut som han var for ung for debuten i klassen. ingen av disse ble plassert i dag - i en uvanlig stor klasse på 20 flotte norske svenske og finske champions.

Henriette og Marthe gjorde en super jobb med Sara og Isis i en klasse på 28 (!) åpentisper. Idag var det Isis som trakk det lengste strået av de to. Begge var knallfine i ringen og ble igjen til siste runde før de gikk ut. Sara fikk seg en karamell av en annen tispe i ringen, og ble litt satt ut av det.

Innimellom med litt hjelp av Henriette så klarte jeg å få vist Jonna og Cathrines Lea - som vant bruksklasse tispe. Lea gikk som en drøm og fikk vist hvor bra hun beveger seg. Hun er ennå litt pelsfattig etter valpene.

Til slutt fikk vi HP på avlsklassen til Proffen og gikk til finalen. Gruppa bestod av fire hunder fra samme kull. Vi ble også nummer to og beste norske oppdrettergruppe. Litt trist var det å se at den svenske gruppa som slo oss ikke stilte i finalen.

Etter det fantastiske koldtbordet den fine flatgjengen pleier tromme sammen, så skulle vi i den store ringen. Da ble det litt uberegnet action! Plutselig var vi en handler short. Der sto vi med en hund mer enn vi hadde armer til. Det ble satt igang en storstilt leteaksjon men sjefsfjortisen var ikke å finne. Vi lette overalt i mørket - for NKK hadde jo slått av lyset i hallen pga finaleringen. Da ble vi litt hete i nikkersen - for dommeren sto og trippet og ville se på oss - og spotlighten nærmet seg faretruende... Til slutt flakset Henriette bort og hentet Hanne Moen som på sportslig vis reddet oss på hengende håret. Man kan ble ganske stressa av en liten feilberegning av tid! Vi lærte nok alle litt av den episoden der, og kanskje mer enn noe annet at det ikke er så lett å være oppdretter og skulle ta alle hensyn i å administrere en gruppe hvor alle har følelsene i høyspenn. Men det gikk jo til topps - så tusen takk til Marthe, Kristin, Henriette, Kathrine og Hanne for at dere stiller opp!

Hele ti Covensteadhunder dukket opp på Hamar. Ni av disse var Brancas avkom, og fem deltok i championklassen. Tusen takk til dere alle som er så fantastisk flinke til å stille opp med deres hunder! Og tusen takk til Mari Stine på Arminzera (se bildet av Omer) og til Bente for fine bilder!

« Tilbake
utviklet av Final Touch AS   
Copyright © 2004 - Covenstead Flatcoated Retriever
All rights reserved