Introduksjon
Introduction2AK på jakt - og N Ch SUCH!
:: Skrevet: 15.06.2010

Klikk for en større versjonJeg var på dobbel jaktprøve med to hunder i helgen - begge hundene skulle startes lørdag og søndag. Det var som vanlig i agderavdelingen et flott opplegg med BARE trivelige flinke folk i alle ledd fra påmelding til gjennomføring og premieutdeling. Ferdinand begynte fint med en 3BK. Han markerte upresist, sikkert fordi vi med vilje ikke har hatt noe særlig trening med skudd, og gikk et umodent felt - men alt i alt var jeg fornøyd med han. Branca fikk et opplegg som ble tøft for hennes uro - hun skulle inn i en gruppe på fem og som siste hund ble hun sittende og gire seg opp mens de andre fire jobbet. Hun knallet derfor på den første markeringen - men fikk alt vilt inn - minus dirigeringskaninen som hun gikk forbi og rundt, og aldri fikk i nesen. Den ga jeg opp så hun ikke skulle avslutte med noe negativt. Vi nullet pga. gjennomført knalling, men alt i alt mye bra også her - blant annet viltbehandlingen og søket.

Søndagen skulle bli litt av en dag for oss. Ferdinand begynte med flotte markeringer og endte opp med en 2Bk - feltet hans var bare litt middels bra og på den ene markeringen somlet han veldig med å gå ut i vannet. Skuddene satt kjempefint denne gangen og det var klar forbedring fra lørdag.

Denne gangen skulle åpen klasse gå som par - det passer oss mye bedre - selv om vi også her skulle sitte og se på mens Hans Andreas sin hanhund hentet inn to vilt. Jeg jobbet veldig med henne, men hun satt. Så var det min tur - markeringen med et litt godt skjult nedfall kom fint inn etter litt søk der ute i buskene, og dirigeringsfasanen fikk vi også inn etter at hun først hadde dreid mot vannet.

Neste stasjon var en dobbeltmarkering på vann/land - og hun gikk litt sent i vannet men ellers var det fint jobbet. Jeg hørte etterpå at det var mange som hadde nølt ved kanten nettopp der. Siste post var vår beste - det var et felt med fire vilt i - to til Hans Andreas og to til meg. PLOPP sa Branca og forsvant helt, ned i en grøft - HVA tenkte jeg - skal tispeskinnet bade nå? Neida - Morten Kjelland sa: nedi slike grøfter hender det at det skjuler seg noen dyr. Opp kravlet hun med en and. Vilt nummer to kom effektivt inn, etter at jeg spurte Hans Andreas hvor han ville ha sendt ut på den siste - nææææææææ, borti der kanskje, var svaret - og jeg gjorde som han sa. Takk, Hans Andreas for at du var en så trygg og god par-makker!

Jeg forsto av de tre dommerne at jeg hadde gått til premiering, og det kom noen tårer etter at jeg gikk ut av prøveområdet. Da vi på premieutdelingen ble ropt opp med 2AK - tror jeg at jeg ennå en gang var Agderprøvens lykkeligste detaker. Forrige gang var i forfjor, da Branca fikk sin 1BK. For en hund hun er, lille hoppetossa mi. (bildet er fra lørdagen etter en dobbeltmarkering på land tror jeg, foto Svein Scheie)

« Tilbake
utviklet av Final Touch AS   
Copyright © 2004 - Covenstead Flatcoated Retriever
All rights reserved