Introduksjon
IntroductionBrancas AK-debut
Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/45/w84013/www/nyheter/template_newslist.php on line 18

:: Skrevet: 27.09.2009

Klikk for en større versjonBrancamor var hjemme en tur denne uken. Jeg hadde meldt henne på AK på vår egen jaktprøve, uten å være helt sikker på å ville starte. Vi hadde jo egentlig tenkt at Henriette skulle gjøre den jobben, ettersom det er hun som har jobbet med henne i seks måneder, men hun måtte en tur til Italia på ferie . . . Lørdagen kom og jeg skulle inn som nummer 5 med Barney, så jeg ba om å bli trukket i AK etter lunsj. Det gikk ikke, og vi ble til alt overmål trukket i FØRSTE par. Jo takk. Ikke hadde vi fått luftet, ikke hadde vi fått kjørt noen søk for å dempe henne litt, og ikke hadde vi fått gått litt fot i skogen. Ha ha - det ble i grunnen utgangspunktet for en typisk Skjelbred-seanse. Masse såkalt relativ fotgåing - en ny øvelse vi har funnet opp. Så skulle det jo også blåses litt - og det gikk jo litt opp og ned - mest ned egentlig. Men en del saker gikk forsyne meg ganske bra.

Prøven var en liten walk-up på et jorde - i par. Altså går to og to hunder sammen med det ekstra trykk som det medfører. Jeg var ganske rolig selv, og syntes det var en morsom opplevelse. I tillegg gikk Branca perfekt på første dirigeringen - en kanin som lå tilbake på skrå over jordet i det ene hjørnet. Hun plukket også inn en dobbeltmarkering - riktignok ikke helt nøyaktig. Før denne tok hun inn en enkeltmarkering som gikk MEGET bra - med det lille unntak at den tilhørte hunden til makkeren min - Borghild fra Gjøvik. Oj oj. Feltet lå i jordekanten og inneholdt fire kaniner - to til hver hund. Jeg fikk ikke Branca ut på den skrå vinden - de skulle dirigeres ut til feltet og så søke av skogkanten der. Helt til slutt fikk vi en enkelt markering med en rype - den kom flott inn. Fasan, and, kanin og rype var representert den dagen. Alt vilt kom perfekt i hånden, og alt var like helt! Med andre ord mye å bygge videre på. Nå er det lydighet som må stå i fokus frem mot en ny eventuell prøvestart til våren.

På bildet ser du Branca - i en ny øvelse vi har funnet opp - dobbeltmarkering med enkelt dummy på vann, HAHA.

« Tilbake
utviklet av Final Touch AS   
Copyright © 2004 - Covenstead Flatcoated Retriever
All rights reserved